Този четвъртък се състоя откриването на изложбата на известния български

...
 Този четвъртък се състоя откриването на изложбата на известния български
Коментари Харесай

ЕНЧО ПИРОНКОВ – ТАЗИ ИЗЛОЖБА НЕ Е ЗА ЖУРНАЛИСТИ…

 Този четвъртък се състоя откриването на изложбата на известния български художник Енчо Пиронков.
Прочутият повече от половин век в целия свят създател, показа мистериозна галерия без име, на която бяха показани  колoритни и цялостни със живот картини.

За страдание огромният създател пренебрежително изгони студенти от Факултета по журналистиака и всеобща връзка на Софийски университет „ Св. Климент Охридски “ с думите: „ Не се занимавам със публицисти, отзиви да давам и да описвам. Аз приказвам с моите другари и съм направил изложбата за тях “.

 

 

Студентака, която се опита да беседва с Енчо Пиронков разяснява случая: „ Когато пристигнах на стаж в Sofiapress.com ми обясниха, че това е медия, която се стреми да синтезира дейностите на трите креативен съюза в България – Съюз на българските писатели, Съюз на българските художници и Съюз на българските публицисти. Мисията на изданието sofiapress е да показва и среща хората с българската просвета. Затова за мен бяха огромна изненада, думите: „ Тази галерия не е за журналисти„, изключително откакто чакахме да беседваме с него повече от час.

 

Енчо Пиронков, който е прочут с невероятните багри в картините си, отдадени на селския Бит и остарелия Пловдив, работи и в региона на приложното монументално изкуство и театралната украса. Декорите за кино лентата „ Сватбите на Йоан Асен са дело на Енчо Пиронков. Негови произведения са част от сбирката на Националната художествена изложба, владеене са на колекционери по целия свят. “ За изкуството времето няма значение. Или е изкуство, което влиза във вечността, или не е. Аз съм към този момент във вечността “, намерихме за него в интернет. 

Енчо Пиронков е притежател на влиятелни оценки, измежду които премия на Съюза на българските художници, медал „ Кирил и Методий “, званието „ заслужил художник “, както и медал „ Стара планина “ – първа степен.

Затова нашето отчаяние е още по-голямо.

 

Студенти от Факултета по журналистиака и всеобща връзка на Софийски университет „ Св. Климент Охридски “

Виж всички публикации от Sofiapress.com-->
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР